Logo Durvers lefmanagement

blog

¡uǝssɐɹɹǝʌ ǝɾ ʇɐɐן

De wereld verandert rapper dan rap. Verwarring is overal. Waar de één dat als een uitdaging kan zien is het voor de ánder ‘n verschrikking.
Het kunnen managen van chaos is de nieuwe uitdaging van deze tijd. Privé en zakelijk. Als je oefent in Ondersteboven-Achterstevoren-Binnenstebuiten-denken kom je een stuk verder dan dat je slechts lineair denkt.

Verrassingselement

Trump maakt van 'onvoorspelbaarheid' zijn handelsmerk. Is hij gek of geniaal? Is hij van ‘t padje of is het de man die ons uit de verstikking van de huidige wereldorde leidt? Dat weten we pas over ‘n tijdje. Niemand weet welke krachten precies op elkaar inwerken en hoe het uitpakt. Relatief kleine voorvallen (zoals de attack op de Russische dubbelspion Skripal) kunnen een enorme kettingreactie tot gevolg hebben. Chaos en stress zijn voelbaar als je het nieuws bekijkt.

Omgaan met stress

We zullen toch echt moeten leren omgaan met chaos. Chaos komt en gaat op momenten en plaatsen zoals chaos het wil (it’s all in the name).
Daar is feitelijk weinig aan te doen. We kunnen wel leren adaptief te worden; via oefening.

Chaos kunnen we niet uitsluiten,
stress-resistentie kunnen we wel opbouwen

Mensen die bedreven zijn in keuzes maken met hart en hoofd, die durven te kiezen, blijken minder stress te hebben en daardoor stress-resistentie op te bouwen. Durf en lef kun je leren door te doen, door bedreven te raken in het maken van keuzes zowel bewust, intuïtief als gecombineerd.

Je durf-level kun je verhogen door het te oefenen en te managen.
Lef kun je leren, 100%!

Delen, Kiezen, Groeien

In het D-K-G®️ trainingsmodel staan de stapstenen Delen, Kiezen en Groeien centraal. Alles gericht op het vaardig worden in het omgaan met onzekerheden en daardoor het voorkomen van stress.

Chaos is zichtbaar, stress en angst blijven vaak onder de radar

Resilience in teams

In veel teams binnen organisaties komt stress en angst voor. Dit is niet altijd zichtbaar met het blote oog. Hoe meer resilient een team is, hoe minder stress er heerst. Pro-actieve, adaptieve, agile teams presteren beter en de teamleden zijn gelukkiger in hun werk.

Veerkracht kun je oefenen. Je kunt het structureren, faciliteren, aanmoedigen, belonen en managen. En het zal wel moeten ook. Zoals gezegd gaat het hard met alle veranderingen in de wereld. Blockchain, Artificial Intelligence, economische sancties die zomaar je verdienmodel kunnen frustreren. Zomaar wat majeure bewegingen waar je mee moet kunnen dealen als ze voor je bedrijfspoort staan.

Combineer feedback eens met feedforward; ondersteboven, binnenstebuiten en achterstevoren. Durven& doen.