Durvers lefmanagement

blog

Power to the luizenmoeder

In Geldrop speelt zich iets raars af in een groepje basisscholen. Eigenlijk niet zozeer iets raars, maar eerder iets hééél bijzonders (zou juf Ank zeggen). Drie schooltjes hangen onder ‘n koepel met directie en enkele toezichthouders. Het heeft wat weg van de immens populaire TV serie De luizenmoeder.

Durvers lefmanagement

Wat is er in Geldrop aan de hand?

Antwoord: angst! Dikke angst.

Waarvoor? Voor wie? Dat weet inmiddels niemand meer. Er is namelijk een angst-cul-tuur en zoiets duidt doorgaans op een langdurige ontwrichting. Heel wat organisatie-gedoetjes en mens-wisselingen hebben plaatsgevonden, interimmers zijn binnengehaald, ze werden niet vertrouwd, ze werden weggestuurd en daarna ook weer teruggevorderd.

Gedoe, heel veel gedoe.

Bij de TV-serie, waarbij meneer Anton de directeur speelt (type slappe zak) speelde zich ook zoiets af. Kostelijk herkenbaar amusement met ca. 4 miljoen trouwe kijkers.

Grappig, zou je zeggen. Maar in het echie is het natuurlijk kommer en kwel. In Geldrop meldden zich circa 65 leraren ziek. Tegelijk. Ze waren er kotsmisselijk van; de ontwrichtende en verstikkende angstcultuur geeft fysieke en psychische klachten. Deze ziekmakende angstcultuur eist z’n tol. Bam, in één keer is de maat vol, gaat de boel in de remmen en is er crisis. Dat is de oogst van angst zaaien. Er is maar 1 medicijn tegen de angstcultuur-complicaties en dat is durf.

Lef is te leren, 100%! Maar lef moét gemanaged worden.

Durf, moed en lef zijn niet alleen mooie woorden, het zijn eigenschappen die essentieel zijn voor een gezonde organisatie. Met lef-management durven andersdenkenden de ruimte te nemen. Dat is het begin van een vrije durf-cultuur.

Komop Geldrop, gas erop. Deze crisis brengt jullie dichter bij elkaar maar nieuw lef-management is hard nodig. 

Breng lef tot leven!