Durvers lefmanagement

Blog

29 mei 2018

Papa de Prediker

Grappig om te zien; mijn jongste dochter heeft een boek over de mooiste bestemmingen van de wereld gekregen van haar vriend. Samen zijn ze bezig met hun bucketlist en hoog bovenaan staat reizen naar exotische oorden. Reizen dus op 1, maar whow wat wordt 'ie lang die lijst. Verse wc-rol lengte, op z’n minst. Begon ik met grappig op regel 1? Ik bedoel iets anders eigenlijk. Lichtelijke ergernis overmeestert me de laatste tijd en dit maakt de predikant in me wakker, fúck!

lees verder

26 april 2018

Snufje Wabi Sabi in je team

Bij een middelgroot techbedrijf is de sfeer drastisch verbeterd. Er heerste daar stress, bangheid en boosheid. Er werd steeds meer verwacht van elkaar en agenda’s puilden uit. Het gevoel dat overheerste werd door velen met maar één woord omschreven: verstikkend. In scrum- en scratchsessies kwam heel wat naar boven.

lees verder

15 april 2018

¡uǝssɐɹɹǝʌ ǝɾ ʇɐɐן

De wereld verandert rapper dan rap. Verwarring is overal. Waar de één dat als een uitdaging kan zien is het voor de ánder ‘n verschrikking.
Het kunnen managen van chaos is de nieuwe uitdaging van deze tijd. Privé en zakelijk. Als je oefent in Ondersteboven-Achterstevoren-Binnenstebuiten-denken kom je een stuk verder dan dat je slechts lineair denkt.

lees verder

12 april 2018

Piratenjager: terug van weggeweest

Misschien wel het spannendste beroep ooit: piratenjager. Een eervol beroep vol spanning en sensatie. ‘Ken je tegenstander door-en-door’ was zijn credo. Hij is terug, en jij kunt ‘m ontmoeten.

lees verder

10 april 2018

Je eigen koers varen

Wat ‘n compliment als anderen zo over je spreken: "Hij vaart écht z’n eigen koers." Gaat iemand ooit zo over jou spreken? Wat moet je daar dan daadwerkelijk voor doen? Andere stad, werkgever, relatie, studie of ander continent? Het roer om?

lees verder

9 april 2018

Bang voor de boze wolf?

De rust bij schaapherders wordt sinds kort ruw verstoort. Steeds vaker worden wolven gespot; bloederige tropeeën achterlatend in de wei. Heel erg naar allemaal. Herders hadden weinig te vrezen, tót voor kort. Nu heerst er angst! Wat doe je er aan? Afrasteren? Ophokken? Abknallen?

lees verder

4 april 2018

Koffie. Pizza. Basta!

Gisteren was ik met m’n zoon in de hofstad. Koffie drinken. We rijden wel vaker ‘n stukje om; naar adresjes waar iets bijzonders te beleven is. Florencia is zo’n plek.

lees verder

27 maart 2018

Vrouwen strijken

Bij ons thuis strijkt mijn vrouw. Ik kan het niet. Maar daar wil ze niets van horen. ‘Je wil ‘t gewoon niet!’, zegt ze dan. Ze heeft gelijk, ik wil ‘t niet kunnen. De vlag, díe strijk ik, 7 meter naar beneden. Met plezier, voor de Oranjes en voor onze vrijheid.

lees verder

25 maart 2018

Mark Zuckerberg's harakiri

Er is weer eens ‘n crisis in de social media wereld. Al weer bij Facebook, de zoveelste keer in korte tijd. Vijf dagen was het stil daar, tè stil. En nu pas biedt Mark Z. zijn excuses aan en neemt hij alle verantwoordelijkheid op zich.

lees verder

21 maart 2018

Power to the luizenmoeder

In Geldrop speelt zich iets raars af in een groepje basisscholen. Het heeft wat weg van de immens populaire TV serie De luizenmoeder.

lees verder