Durvers lef*management
Samen richting creatie van durf en het management van lef

Hoe creëer je meer durf?

Het D-K-G© trainingsprogramma stimuleert teamleden om hun eigen lef te (her)ontdekken. Durfsessies werken aanstekelijk naar andere medewerkers en teams in de organisatie. Iedereen waardeert het verschil. De positieve effecten van lefmanagement betalen zich op meerdere terreinen uit.

Durf is aanstekelijk

Met behulp van Narrative Coaching-technieken werkt het team samen aan eigen bedrijfscases; heel pragmatisch en to the point. Deelnemers worden bewust geselecteerd en de leerdoelen worden zorgvuldig vastgelegd. Het is belangrijk dat het management zich commiteert aan de ‘lef komt tot leven’ opgave.

lef komt tot leven

De directe sociale omgeving is misschien wel het belangrijkste in effectief lefmanagement. Je kunt heel veel moeite doen om angsten en blokkades te trotseren maar het is zo veel prettiger en veiliger om je in een omgeving te bevinden waarin andere mensen wat meer lef hebben dan jij. Je trekt elkaar daarbij omhoog en je stimuleert elkaar. 

in teams moet het absoluut veilig zijn

Sociale steun is daarbij erg belangrijk. Tijdig bespreken van tegenvallers moet eenvoudigweg mogelijk zijn zonder er elkaar op af te rekenen.

Samen veerkracht tonen

Wie geleerd heeft om sneller overeind te komen, durft meer lef te tonen en risico te nemen. Het resultaat is dat het hele team beter in staat is om telkens weer ondernemend te zijn en lef te managen.

Lefmanagement loont keer op keer.